نمایشگاه جایگاهی است که در آن ارائه کنندگان و بازدیدکنندگان میتوانند با کنشهای سازمان یافته و هماهنگ به داد و ستد کالاها، خدمات و اطلاعات بپردازند. نمایشگاه جایی است که عرضهکنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو میشوند. نمایشگاه جایگاه شناساندن یک ایده نوین یا جای داد و ستد اطلاعات، نوآوریها، نوآفرینیها و اختراع هاست.
اکسپو (EXPO) یا نمایشگاه جهانی، نمایشگاههای بزرگی است که در مدت زمان حدود یکونیم قرن گذشته، ، مجمعی شده است برای عرضه دستاوردهایی در حوزههای علم، صنعت و فرهنگی و هنری کشورهای شرکتکننده. در کنار هم قرار گرفتن این دستاوردها ، به ایجاد بازار اقتصادی – توریستی بزرگی منجر میشود که به میزان جدی گرفته شدن ازسوی دولتها و جوامع مختلف، رویدادهای اقتصادی و اجتماعی مطلوبی را رقم میزند. اهمیت نمایشگاه اکسپو آنقدر است که بعد از مسابقات جام جهانی فوتبال و بازیهای المپیک، سومین رویداد مهم دنیا محسوب میشود؛ به اکسپو، المپیک فرهنگ ملل هم میگویند.
انواع نمایشگاه
نمایشگاهها بر پایه موضوع یا محل برگزاری به گونه زیر دستهبندی میشوند:
- بازار (یا بازار مکاره)
- نمایشگاههای محلی
- نمایشگاههای منطقه ای
- نمایشگاههای ملی
- نمایشگاههای بین قاره ای
- نمایشگاههای بینالمللی عمومی
- نمایشگاه بینالمللی تخصصی
- نمایشگاههای بینالمللی اطلاعاتی
- نمایشگاههای اختصاصی کشورها
- نمایشگاههای اکسپو
- نمایشگاه بینالمللی فناوری اطلاعات
- نمایشگاه مجازی
چرا باید در نمایشگاه شرکت کنیم؟ شاید یکی از سوالاتی که خیلی از افراد از هم میپرسند همین باشد. دلیل وجود نمایشگاه چیست؟ و در نمایشگاه ها چه اتفاقی قرار است رخ بدهد؟ نمایشگاه پدیده ای دانش محور است که ارکان آن بر پایه های استعداد محوری، فعالیت طرح و برنامه ای و کار محوری قرار داد. این روند در طول تاریخ شش هزار ساله کاربرد نمایشگاه ها، با توجه به ویژگی های هر دوره با محتوایی ثابت و اشکالی متفاوت ادامه داشته و در هر دوره ای نسبت به دوره قبل تکامل یافته تر شده تا آنجا که در حال حاضر و در سال های اولیه قرن بیست و یکم، این پدیده به صنعتی پویا تبدیل شده است و در رونق اقتصادی کشورها نقس بسزایی دارد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی اتحادیه نمایشگاه های بین المللی، پول در گردش در صنعت نمایشگاهی در سراسر جهان سالیانه متجاوز ازسیصد میلیارد دلار است که این رقم با توجه به افزایش نقدینگی و تعداد و ارزش مبادلات بازرگانی ، در آینده افزایش چشمگیری خواهد یافت و تأثیر شگرفی بر اقتصاد جهان خواهد گذاشت.
چگونه در نمایشگاه های خارجی شرکت کنیم؟
یکی از مهم ترین روشها برای بازاریابی بین المللی، شرکت در نمایشگاه های خارج از کشور است. این روش در عین سادگی دارای نکاتی است که اگر به درستی اجرا نشود نه تنها نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد بلکه می تواند نتایج معکوس به همراه داشته باشد. شرکت در نمایشگاههای خارجی نیز مانند مشارکت در نمایشگاه داخلی به طور کلی شامل ۳ مرحله است که شامل : عملیات قبل از نمایشگاه – هنگام برگزاری نمایشگاه و عملیات بعد از نمایشگاه می باشد.
ویزای نمایشگاهی
ویزای نمایشگاهی نوعی از ویزای تجاری است که برای متقاضیان شرکت در سمینارها، نمایشگاه ها و یا جشنواره ها صادر می شود، و افراد برای شرکت در برنامه های بین المللی مختلف که در سایر کشور ها برگزار می شود باید برای دریافت ویزای نمایشگاهی اقدام نمایند.
شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای نمایشگاهی
– شرایط شغلی مرتبط با زمینه نمایشگاه:
افرادی که قصد شرکت کردن در نمایشگاه و یا سمینار خاصی در کشور مقصد را دارند باید مدارک شغلی مرتبط با موضوع نمایشگاه مورد نظر را ارائه کند.
– معرفی نامه:
معرفی نامه باید از طرف نهاد برگزارکننده نمایشگاه در کشور مقصد، خطاب به سفارت نگارش شود، یکی از اصلی ترین شرایط دریافت ویزای نمایشگاهی داشتن این نامه می باشد.
– دعوتنامه و یا بلیط نمایشگاه :
افرادی که قصد دریافت ویزای نمایشگاهی را دارند باید با ارائه دعوتنامه رسمی از ارگان برگزارکننده نمایشگاه و یا تهیه بلیط سمینار مورد نظر موفق به اخذ ویزا شوند.
تفاوت ویزای نمایشگاهی و ویزای شینگن
در ویزای نمایشگاهی اجازه خارج شدن از کشور برگزار کننده نمایشگاه وجود ندارد.
اما با داشتن ویزای شینگن میتوانید به ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن سفر کنید. گرفتن ویزای نمایشگاهی برای مسافران به مراتب از ویزای شینگن آسان تر است.
ویزای تجاری چیست ؟ ویزاها بر اساس اهداف متقاضی، انواع مختلفی دارد. یکی از ویزاهای مورد استقبال ویزای تجاری می باشد که تجار و بازرگانان می توانند با در دست داشتن ویزای تجاری و یا ویزای بیزینس، مدت زمانی را در کشور مربوطه اقامت گزینند و به تجارت بپردازند. فرصت های تجاری در برخی کشورها، بسیاری از تاجران و بازرگانان را به فکر سرمایه گذاری و یا تجارت در کشور موردنظور می اندازد. تجار و بازرگانان می توانند با داشتن این نوع ویزا به کشور مربوطه سفر کرده و روابط تجاری و بازرگانی با شرکتهای کشور موردنظر داشته باشند.
دلایل اخذ ویزای تجاری
افراد و شرکتها ممکن است دلایل مختلفی برای اخذ ویزای تجاری در حوزه کسبوکار داشته باشند که برخی از آنها به شرح زیر میباشند.
- حضور در همایشهای تجاری
- حضور در کلاسهای آموزشی در حوزه کسبوکار
- رویدادهای تجاری
- بررسی فرصتهای کسبوکار و سرمایهگذاری در کشوری خارجی
- حضور در نمایشگاهها
- عقد قراردادهای تجاری
- روابط تجاری و جلسات کاری
انواع دعوت نامه آمریکا
دعوتنامه های کشور آمریکا انواع گوناگونی دارد که هر یک برای موردی خاص قابل انجام می باشد و با در دانستن این موارد حتما در درخواست و صدور دعوتنامه خود کاملا دقت لازم را داشته باشید. دعوتنامه ها عبارتند از:
- دعوتنامه توریستی آمریکا
- دعوتنامه تجاری آمریکا
- دعوتنامه کاری آمریکا
- دعوتنامه خویشاوندی آمریکا
- دعوتنامه نمایشگاهی آمریکا
- دعوتنامه تحصیلی آمریکا
- دعوتنامه پزشکی آمریکا
- و دهها دعوتنامه دیگر
ویزای تجاری آمریکا
آمریکا علاوه بر اینکه مقصد گردشگری معروف و مکانی که مردم میخواهند شغل پیدا کنند، محل خوبی برای انجام کسب و کار است. ویزای B1 یک ویزای غیرمهاجرتی آمریکا است که بازدیدکننده برای اهداف تجاری وارد آمریکا میشود. دارندگان ویزای B1 میتوانند در فعالیتهای زیر شرکت کنند:
- مذاکره کردن دربارۀ قراردادها
- مشورت کردن با همکاران تجاری
- حل و فصل مسائل مربوط به یک ملک
- شرکت کردن در کنفرانسها، جلسات آموزشی، رویدادهای حرفه ای یا تجاری
- انتقال از طریق آمریکا: افراد خاصی ممکن است با ویزای B1 از آمریکا ترانزیت شوند.
- بدون بلیط سوار شدن: بعضی از خدمه هوایی ممکن است به عنوان خدمه پرواز وارد آمریکا شوند.
دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان
برای حضور تخصصی در نمایشگاههای مختلف حرفهای که در آلمان برگزار میشود هم باید مدارکی را ارئه کرد:
- مدارکی که هدف فرد از حضور در آلمان را نشان میدهند. مثل: مدارکی مبتنی بر ارتباط کسبوکار فرد با موضوع نمایشگاه،
- دعوتنامه حضور در نمایشگاه،
- هزینه پرداختی برای شرکت در نمایشگاه.
- توصیه نامهای از سوی شرکتی که فرد در آن کار میکند و نمایندگی فرد از سوی شرکت برای حضور در نمایشگاه آلمان را اثبات و همچنین مدارک معتبر فعالیت شرکت را شامل میشود .
- مدارکی دال بر توانایی مالی برای پرداخت هزینه خود که بنا به نوع شغل و حرفه میتواند مدرکی از حساب مالیاتی، حقوق دریافتی و حساب بانکی یا مالکیت شرکت و کسب و کار باشد.