سفرهای تجاری مزایا و معایبی دارند که آنچه در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است آگاهی از این مزایا و معایب و تلاش در استفاده ی بهینه از مزایا و به حداقل رساندن تاثیرات نامطلوب معایب آن است که در این مطلب شمیران گشت آنها را مورد بررسی قرار میدهد. پس با ما همراه باشید .
از معایب سفر های تجاری
۱- انباشتکی کارها :
مدیران پر مشغله به تجربه میدانند که دور بودن آنها از میز کار حتی برای یک مسافرت کوتاه مدت ، به معنی مواجهه با انبوهی از کارهای عقب افتاده در زمان بازگشت به شرکت میباشد . اگر چه اینترنت و تلفن های هوشمند کمک زیادی به پیشبرد امور میکنند ، ولیکن همچنان بخش قابل توجهی از کارها نیازمند حضور فیزیکی مدیر در محل کارش است . ماموریت اداری نیز به خودی خود وظایف بیشتری را به مدیر مربوطه تحمیل میکند . تهیه ی مقدمات سفر ، تنظیم گزارش سفر ، ارائه هزینه های سفر به امور مالی ، پیگیری مذاکرات و جلسات انجام شده در طول سفر و هماهنگ کردن تیم تحت مدیریت و سایر بخشهای مربوطه در شرکت در راستای توافقات واهداف تعیین شده با طرف مورد مذاکره ، تنها بخشی از کارهایی هستند که بعد از هر سفر تجاری میباست انجام شود .
۲– استرس وفشارهای روحی :
افراد اعزامی به ماموریت اداری ، از زمانی که محل کار و یا منزل خود را به قصد یک سفر تجاری ترک میکنند تا زمان بازگشت ، پیوسته با شرایط غیر قابل پیش بینی و پر استرسی مواجه هستند . به موقع رسیدن به فرودگاه ، تاخیرات احتمالی در پروازها ، گم شدن یا نرسیدن بار ، ناهماهنگیهای احتمالی در هتل ، رسیدن به موقع به جلسات و انجام وظایف محوله در راستای اهداف شرکت ، مواجه شدن با موضوعات و شرایط پیش بینی نشده و یافتن راه حل مناسب در طول سفر ، دغدغه ی فکری در خصوص مسائلی که در نبود آنان در شرکت در جریان می باشد ونگرانی و دلتنگی ناشی از جدایی از خانه و خانواده از جمله مواردی هستند که موجب وارد آمدن فشار های روحی در طول سفر می شوند . تبعات ناشی از سفر های متوالی تنها متوجه فرد مسافر نیست بلکه تاثیرات منفی آن شامل خانواده ی وی نیز می شود که در فصل های بعدی به آن خواهیم پرداخت .
۳- صرف زمان :
زمان از ارزش ویژه ای در تجارت برخوردار است و البته سفرهای تجاری بسیار زمان بر هستند . صرف ساعات طولانی انتظار در فرودگاه ها ، چندین ساعت پرواز و طی کردن هزاران کیلومتر برای رسیدن به کشور مقصد ، سپری کردن یک یا چند روز کاری پر مشغله و بازگشت دوباره ی این مسیر ، مستلزم صرف زمان ارزشمندی است که میتوانست در جهت پیشبرد امور و رسیدگی به سایر مسائل کاری به کار گرفته شود . به همین جهت توصیه میکنم که تنها در صورتی تن به یک سفر تجاری بدهید که حضور فیزیکی شما در کشور مقصد برای رسیدن به اهداف تعیین شده لازم باشد.
۴- تاثیر مسافرت های مکرر بر روی سلامتی :
مسافرت های هوایی متوالی میتوانند موجب بروز اختلالات گوارشی ، تنفسی ، قلبی ، کم آبی بدن و اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن شوند. همچنین فرد مسافر بسته به شرایط محیطی و بهداشتی کشور مقصد ، پیوسته در معرض ابتلاء به بیماریهای محلی و فصلی میباشد .
۵- سفر و خطر :
شما در هر سفر ، منطقه ی امن شهر وکشور خود را ترک می کنید ودر راهی پر مخاطره قدم میگذارید . پرواز در ارتفاع چند ده هزار پایی از سطح زمین ، مسافرت های جاده ای ، بیماری های احتمالی و سایر اتفاقات غیر منتظره بخش اجتناب نا پذیری از هر مسافرت هستند البته مدیران پر سفر بیشتر در معرض آنها قرار می گیرند.
۶- مسائل خانوادگی :
یکی از معضلاتی که مدیران پر سفر با آن مواجه می شوند بروز مشکلات خانوادگی بخصوص با همسر و فرزندان به دلیل غیبت های مکرر از محیط خانه وخانواده می باشد . در ادامه بیشتر به این موضوع بسیار مهم و راهکارهای کاهش تنش های خانوادگی می پردازیم .
۷- سفر های تجاری پر هزینه هستند :
اگر چه با پیشرفت تکنولوژی و وسایل ارتباط جمعی مانند شبکه ی اینترنت ، کنفرانس تلفنی و ویدئو کنفرانس ها ، روشهای مناسبی برای کاهش مسافرت های تجاری فراهم شده است، ولیکن سفر و مذاکره حضوری همچنان یکی از مهم ترین راهکار های اساسی برای دستیابی به اهداف تجاری محسوب می شوند . بدیهی است به همین منظور ، هر ساله میزان قابل توجهی از بودجه ی شرکت ها صرف سفر های تجاری مدیران و کارشناسان و هزینه های جانبی آن می شود.
چنانچه در حال تصمیم گیری برای یک سفر تجاری می باشید می توانید از خدمات انواع ویزا ، از جمله ویزای تجاری توسط آژانس شمیران گشت بهرهمند شوید کافی است با ما تماس بگیرید .
منبع مقاله : کتاب اصول مسافرتهای تجاری | تالیف : رضا خزاعی